Международен фестивал за култура и спорт на хората от третата възраст ще се проведе във Варна

За седма поредна година Фестивалът за култура и спорт на хората от третата възраст ще събере стотици мъже и жени над 40 години във Варна. Организатор на събитието е добричката фирма „ETS”.

Международен фестивал за култура и спорт на хората от третата възраст ще се проведе във Варна



„Обратно на всички държавнически разбирания, поне в България, че хората като надхвърлят 60 години е достатъчно в един квартал да им се отдели едно помещение от 30- 40 кв. метра и да им се каже „Ето това е вашия клуб играйте си карти и шахмат и не се занимавайте с нищо друго”, хората на тази възраст са още достатъчно млади, искат да спортуват, да се движат и да пътуват”, каза за Добрич Онлайн директорът на фестивала Иван Николов. Той допълни, че идеята на събитието е да се покаже, че животът след 60 години не свършва.


В тазгодишното издание ще се включат участници от 14 държави, които ще се представят в областта на културата и спорта.

В културната програма са включени песни и танци от участниците от различните държави без ограничение на жанровете - от фолклор до изпълнение на съвременна музика, които ще бъдат изпълнени пред публика в Амфитеатъра в к.к. „Златни пясъци”. Към момента са завили участие над 500 души.


Участниците ще имат възможността да премерят сили в дисциплините футбол, баскетбол, тенис на маса, шахмат, петанк и дартц в спортните зали в морската ни столица.


Международният фестивал на хората от третата възраст ще се проведе от 11 до 14 септември.  Официалното откриване ще е на 11 септември в Амфитеатъра в „Златни пясъци”, а на 13-и ще се състои закриване, гала вечер и връчване на наградите на лауреатите в състезанията.