Спортно училище „Георги Ст. Раковски” беше домакин на международна среща по проект "Академия за младежки работници"

Училището за шампиони в Добрич за пореден път беше домакин на международна среща за установяване на сътрудничество в областта на младежта и спорта.

Спортно училище „Георги Ст. Раковски” беше домакин на международна среща по проект "Академия за младежки работници"

Работното посещение се проведе в рамките на проект: Академия за младежки работници, финансирана с подкрепата на ЕРАЗЪМ+. Проектът се изпълнява от ОДЕСКОТО БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО, което си партнира с училището с цел популяризиране на ползите от съвместното сътрудничество с държави от ЕС, Украйна и Грузия. На срещата присъстваха преподаватели и многократни медалисти в различни спортове, които дискутираха потенциала за сътрудничество чрез спорт, както и разнообразни младежки дейности и проекти. Гостите на училището бяха доброволци и членове от Одеското дружество, Студентски младежки център – Грузия, Фондация ФДИАЙ – Испания, както и НАХПУ. Ползите от работната среща са установяване на по-тесни взаимоотношения между младежки работници, които работят за интегрирането и развитието на младежи чрез образование и спорт и дискутирането на нови съвместни транснационални проекти.



Освен това продължава усилена работа по други два проекта, финансирани с подкрепата на ЕРАЗЪМ+, в които училището е партньор.В края на септември екип от 2 учители и 6 ученици ще пътува до Полша за работна среща по проект SMART SCOOLS FOR SMART AGE, а в началото на октомври в Добрич ще пристигнат екипи от Испания, Полша и Италия във връзка с проект OUR SURROUNDINGS.