НФСБ издигна Йордан Апостолов за кандидат за кмет на Община град Добрич

Депутатът от НФСБ Йордан Апостолов беше официално обявен за кандидат за кметския пост на Община Добрич. На събитието присъства и ръководителят на партията Валери Симеонов.

НФСБ издигна Йордан Апостолов за кандидат за кмет на Община град Добрич

„Град Добрич има нужда от деен кмет, от човек, който да работи не за себе си, а за гражданите на Добрич. Проблемите са много и те няма да бъдат решени, докато не се намери човекът, който да разсече гордия възел“, заяви пред присъстващите в централата на НФСБ в Добрич Валери Симеонов.  По думите му издигнатият за кмет на Добрич Йордан Апостолов е негов съратник, който е доказал своята предприемчивост. Според него Апостолов ще бъде един от най-качествените кметове на България, защото политиците са много, но са малко хората на действието като него. Валери Симеонов отново обърна внимание, че НФСБ е доказал във времето, че е партия на действието, а не на думите.



Освен от НФСБ, кандидатурата на Йордан Апостолов за кмет на Община град Добрич е подкрепена и от Земеделския народен съюз, Земеделския съюз „Александър Стамболийски“, Средна европейска класа и НПО. 

„Наясно съм, че битката, в която влизам, няма да бъде лесна, но съм сигурен, че добричлии няма да бъдат излъгани. Моят роден град се намира на кръстопът. Нужна е дълбока и коренна промяна“, заяви в обръщението си Апостолов.  Промяната в управлението на града, по думите му, не може да стане чрез смяната само на един човек.

„Свидетели сме на поредица от управления на хора, издигани от политически партии, обслужвали политически интереси и понякога не са се съобразявали с исканията на гражданите. Моделът на управление от предишните мандати е нанесъл изключително сериозна вреда на всички и изцяло прекъсна връзката с гражданите“, категоричен беше той и допълни, че доверието към институциите е било убито, благодарение на решения, вземани под поличтическо влияние. Единстевната възможност, според него,  хората да си върнат доверието е  чрез много срещи и контакти.  Апостолов припомни, че през изминалата сесия на Народното събрание Обединените патриоти са внесли Законопроект за промяна на Закона за местното самуправление, в който кметът се задължава да има приемен ден. „По този начин искаме кметовете да се вслушват в гласа на хората.“   

Апостолов подчерта желанието си да работи за привличане на инвестиции в град Добрич, както и за задържане на младите хора тук. Той заяви и намерението си след избирането му за кмет да въведе изискване всички Обществени поръчки да минават за оценка през съответните професионални гилдии, а в комисиите, които оценяват проектните предложения, да участват и граждани. 

„Аз предлагам на гражданите на Добрич един своеобразен обществен договор. Договор, с който ръка за ръка с тях и под контрола на гражданите да работим заедно, за да върнем облика на града ни като столица на Златна Добруджа .“