„Добруджа“ се класира за областния финал за Купата на АФЛ

Добричлии надделяха с 3:1 в Ген. Тошево срещу отбора на „Спортист“

„Добруджа“ се класира за областния финал за Купата на АФЛ

Втора победа в рамките на три дни записаха футболистите на „Добруджа“. В мач от предварителния областен кръг на турнира за Купата на Аматьорската лига добричлии надделяха с 3:1 в Ген. Тошево над четвъртодивизионният „Спортист“. Лидерът в класирането на Североизточна трета лига поведе с 2:0 след точни завършващи удари на юношата на клуба Стефан Митев. И при двете попадения офанзивният полузащитник оползотвори подавания на Александър Георгиев след хубави влизания и точни подавания от дясно на атаката.



В средата на полувремето последва любопитна ситуация пред вратата на „Спортист“. Гостите получиха право да изпълнят дузпа, а шутът на Денис Кадир от бялата точка бе отразен от стража на генералтошевци. Топката отново попадна в нападателя, който при овладяването и пак бе фаулиран, за да последва нов 11-метров нак. удар. Груповият протест от страна на домакините не бе уважен, като при повторното изпълнение имаше указание от треньорската скамейка на добруджанци коженото кълбо да бъде изпратено в аут. В края на първата част домакините върнаха едно попадение, за да се отгеглят за почивка при резултат 1:2.

Добричлии решиха всичко в своя полза в 76-ата мин. чрез Галин Стоянов. Нападателят бе добре пласиран в нак. поле, където завърши пробив по левия фланг и прецизен пас на Мартин Дичев. Благодарение на победата добричлии изпратиха не само една успешна седмица след отстрняването на „Локомотив“ /София/ и класирането за 1/16-финалите на надпреварата, но и ще играят финал на регионално ниво. Съперникът на „жълто-зелените“ ще бъде определен в Каварна, където домакините от „Калиакра“ приемат „Септември“ /Тервел/.