Набират доброволци за подпомагане развитието на младежи от центровете за настаняване от семеен тип

Набират доброволци за подпомагане развитието на младежи от центровете за настаняване от семеен тип
Менторска програма „Искам да бъда“ има за цел да бъде даден добър старт в живота на младежи и деца от центровете за настаняване от семеен тип.

Програмата в град Добрич е започнала преди около година. За периода са обхванати над 30 деца и младежи от 7 до 17-годишна възраст от центровете за настаняване от семеен тип. Това съобщи Николай Николов, координатор на програмата в Добрич.


Целта е децата и младежите да бъдат подпомогнати  да изградят ключови умения и ценностна система, за да бъдат по-подготвени за света извън дома. Ежеседмично група от доброволци провеждат ателиета като Lego работилници, готварство, спорт и здравословен начин на живот и градинарство. С младежите над 15-годишна възраст се работи върху възможности за професионална реализация и изграждане на умения за представяне пред работодател.


С предстоящата нова учебна година менторската програма „Искам да бъда“ има нужда от още доброволци за подкрепа при усвояване на учебния материал и организиране на посочените по-горе ателиета. 


Всеки, който желае да стане доброволец, може да попълни формат за участие (ТУК).


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+