С празнична програма и вечер на дарителя в Тервел ще отбележат Деня на независимостта

Община Тервел, в партньорство с Исторически музей и НЧ „Д. Дончев-Доктора“, организира две събития през месец септември, посветени на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, 79 години от подписването на Крайовската спогодба.

С празнична програма и вечер на дарителя в Тервел ще отбележат Деня на независимостта

На 19 септември, от 18:00 часа в сградата на музея в гр. Тервел ще бъде организирана Вечер на дарителя. На нея ще бъдат поканени всички дарители, които през 2018 г. и 2019 г. са предоставили предмети, с които да обогатят фондовете на експозиционните зали в музея. Организаторите от Община Тервел и Общинския музей  считат, че дарителството като акт на милосърдие е било основна движеща сила в изграждането на съвременна България. Като се започне от периода на Възраждането, възстановяването на страната след Освобождението, тежките години след двете Световни войни, та до днес. А през последните две години жителите на община Тервел доказаха, че „сговорна дружина планина постига“.



На 22 септември, от 10:30 часа на откритата сцена на площада празнична програма ще поднесат танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“.