Юношите до 15 години отстъпиха на връстниците си от „Етър“

В Добрич в събота преди обяд гостува състава на „Национал“ от София

Юношите до 15 години отстъпиха на връстниците си от „Етър“

Трета загуба от началото на първенството в Елитната група на България по футбол за юноши до 15 години претърпя тимът на „Добруджа“. Добричлии отстъпиха с 0:3 при гостуването на връстниците си от „Етър“ /Велико Търново/. Срещата се игра на стадиона в Дебелец, като домакините взеха преднина през първото полувреме с гол в 25-ата минута. След почивката „жълто-зелените“ направиха плахи опити да се върнат в мача, като те окончателно се предадоха в заключителните минути. „Виолетовите“ реализира нови две попадение и се поздравиха със заслужен успех в двубоя.



Треньорът на добруджанци Павлин Тодоров каза, че победата на „Етър“ не подлежи на съмнение, защото момчетата от В. Търново са се борили и стремели към нея през цялата среща. Можех да разчитам само на 15 състезатели, защото в отбора има петима с вирусно заболяване. Това не може да бъде никакво оправдание, защото в старата столица са доста по-напред от нас в организациоен план. Имам предвид, че техният тим е селектиран отдавна и местните момчета са заедно от първи клас. Наред с това те тренират двуразово, благодарение на предоставените условия и програма от Спортното училище във Велико Търново, какъвто е пътят за висококласно развитие. Въпреки това, ние не се отказваме и продължаваме да работим, коментира младият наставник.

Следващото изпитание пред добричките таланти е в събота преди обяд. Тогава на терена с изкуствена настилка до стадион „Дружба“ гостува състава на „Национал“ /София/. Двубоят е от IV шампионатен кръг и е с начало 10,30 часа.