Спектакъла „Оттук оттам” ще представи Teaтър „Трио” на „Виа Понтика” в Балчик

Александра Енева и Ивайло Енев гостуват в Балчик на 13 септември в рамките на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”.

Спектакъла „Оттук оттам” ще представи Teaтър „Трио” на „Виа Понтика” в Балчик

Те ще представят уникалния спектакъл за малки и големи „Оттук оттам” с автор и режисьор Христина Арсенова. Постановката е изградена от 11 музикални етюда, които рисуват пъстротата на света в картини, характерни за отделни националности. С 50 кукли Александра Енева и Ивайло Енев влизат от образ в образ на всеки три минути и показват цялата красота и многообразие на кукленото изкуство, използвайки всички познати системи кукли.



"Музиката ще Ви очарова, куклите ще Ви омагьосат", споделят артистите, които ще излязат в 18.00 часа на сцената на Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1870“ в Белия град.

За 20:00 ч. в Каменна зала в ДКИ КЦ “Двореца“ е предвидена втората прожекция на филми от четиринадесетото издание на CILECT PRIZE 2019.

Покана за камерен концерт в съботната вечер на 14 септември отправят организаторите на „Виа Понтика”. В 18.00 пред зрителите в храма „Св.св. Константин и Елена“ (Гръцката църква) в Балчик ще свирят и пеят възпитаниците на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ Калоян Русев – виолончело, Николай Желязков – пиано, Красена Велкова – мецосопран, Марчо Апостолов – тенор и доц. д-р Елена Каралийска – пиано. Музикалното събитие е посветено на 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров и 200 години от рождението на Станислав Монюшко.