В Добрич ще бъдат почистени стълбове и дървета от обяви и съобщения

Община Добрич подкрепя и ще се включи в кампанията на bTV “Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 14-и септември.

В Добрич ще бъдат почистени стълбове и дървета от обяви и съобщения

Акцент в инициативата ще бъде почистване на стълбове и дървета от обяви и съобщения и боядисване на оградни пана по бул. „25 – ти септември“. Боядисването на паната по булеварда ще се извърши от общинска администрация и доброволци. За тази цел са осигурени всички необходими консумативи, които ще бъдат предоставени и на желаещите граждани да се присъединят. Началото е от 10 часа със събирателен пункт пред Стара къща. Целта на кампанията е Добрич да станe по-привлекателен и  по-уютен за всички. 



Община Добрич призовава: Нека всеки гражданин бъде добър пример и почисти стълбовете и дърветата от разлепените обяви и съобщения. По този начин ние не само ще защитим зелената система на града, но и ще подобрим средата на живеене. Ще оказваме съдействие на всички, които желаят да почистят любимо свое място за отдих, пространствата около своите домове или пък детската площадка, на която се забавляват децата ни. 

От местната администрация препоръчват отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването им ще се извърши от ''Еф Си Си България'' ЕООД, след като гражданите и фирмите заявят предварително участието си и уточнят часа на почистване.