Текстилни пластики посрещат гостите в Областната администрация в Добрич

По повод старта на новата учебна година и в навечерието на празника на град Добрич – 25 септември, в сградата на Областна администрация „отваря“ врати нова изложба – „Вдъхновение и традиция“.

Текстилни пластики посрещат гостите в Областната администрация в Добрич

Експозицията представя текстилни пластики, изработени от вълна и други текстилни материали. Невероятната цветна феерия, която ще радва гости и посетители в Областна администрация Добрич и Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ в следващия месец, е дело на възпитаниците на детско ателие „Палитра“ с ръководител Галина Върбанова към Общински младежки център „Захарий Стоянов“ в града. Г-жа Върбанова разказа, че децата, изработили пластиките, са на възраст между 10 и 12 години и са вложили много старание и любов в творбите си с необичайните за тях художествени материали – вълната и друг текстил.


Цветната феерия от детски пана може да бъде видяна всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч. на първия етаж в сградата на Областна администрация Добрич. Това е първата съвместна изява, но от Общински младежки център „З. Стоянов“ обещаха да са чести гости в институцията, излагайки и правейки достояние на по-широк кръг творческите умения и талант на възпитаниците в школите на младежкия център.