Утвърдиха кандидатурата на Надежда Петкова за кмет на ГЕРБ в Добрич

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е стартирала процедурата по утвърждаване на кандидатите за кметове на общини и кметства и листите за общински съветници.

Утвърдиха кандидатурата на Надежда Петкова за кмет на ГЕРБ в Добрич

На заседанието членовете на ИК на партията са утвърдили кандидатите за кметове на областните градове, като за Добрич е на Надежда Петкова. Припомняме, че номинацията й беше обявена от премиера Бойко Борисов на 12-ия летен университет на Младежката организация на ГЕРБ. 



Надежда Димитрова Петкова е магистър по „Електронна техника и Микроелектроника” от Технически университет - Габрово и бакалавър по „Счетоводство и контрол” от Икономически университет - Варна. 

Работила е като лектор по информатика, като оперативен счетоводител. Била е и финансов консултант, а от 2005 г. ръководител на Бизнес център - Добрич. Петкова е била и заместник-кмет на Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове” в периода 2007 – 2015 г. 

Като експерт е участвала в подготовката на проектни предложения на общините Пловдив, Столична, Силистра, Шабла, както и в оценката на проектите от Инвестиционната програма на община Русе. Участва в разработването и подпомага управлението на проектните предложения, включени в Инвестиционната програма на община Варна. 

Семейна е, има син и дъщеря, и двамата са състезатели от националните отбори по волейбол.

На заседанието си ИК на ГЕРБ е решила още, че ще финансира предизборната си кампания със средства от партийната субсидия. По време на кампанията няма да се приемат дарения, доброволни вноски от членове на партията, както и участие с лични средства на кандидатите за местна власт.