Успешният ход в първенството продължиха добруджанци

Домакините от „Кубрат“ удържаха равновесието на терена до почивката

Успешният ход в първенството продължиха добруджанци

Футболният тим на „Добруджа“ продължава силната си есенна серия в първенството на Североизточна трета лига и остава едноличен лидер в класирането. В мач от V кръг „жълто-зелените“ надделяха с 4:0 при гостуването в Кубрат на едноименния отбор. Домакините оказаха отпор до почивката, но през второто полувреме добричлии вдигнаха оборотите и наклониха изцяло везните в своя полза.


Първи вратата на „Кубрат“ превзе Кристиян Пешков в 62-ата минута. В нея той застана зад топката на точката за изпълнение на дузпа, за игра с ръка на бранител на домакините, и не сгреши – 1:0. На 2:0 с глава десетина минути по-късно покачи Антоан Вълчев, оползотворил подаване на Пешков. Отново Кр. Пешков попадна в прегръдките на съотборниците си в 81-ата мин., в която със силен далечен шут изненада съперниковия страж и оформи класическото 3:0. Точка на спора минута преди края на редовното време сложи Иво Вхренов. Защитникът направи хубаво включване в зоната на десния фланг и с диагонален шут оплете топката в мрежата за крайното 4:0 в полза на „Добруджа“. В следващия шампионатен кръг „жълто-зелените“ приемат на стадион „Дружба“ състава на „Черноломец“ /Попово/.

Другите представители на Добричка област в третото ниво на футбола в България в този кръг също се поздравиха с победи. „Калиакра“ преодоля в Каварна „Хитрино“ с 4:1, а „Септември“ /Тервел/ се наложи със същия резултат у дома над „Ботев“ /Нови пазар/. „Устрем“ /Дончево/ по програма почива.