Тържествено откриха новата учебната година в СУ "Св. св. Кирил и Методий" (+СНИМКИ)

С много музика, танци и детски усмивки беше открита новата учебна година в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич.

Тържествено откриха новата учебната година в СУ "Св. св. Кирил и Методий" (+СНИМКИ)


Началото на учебната година беше най-вълнуващо за първокласниците, които с огромно нетърпение очакваха да прекрачат за първи път прага на училището.


Сред гостите на тържеството бяха народният представител и дългогодишен заместник-директор на училището Йордан Йорданов, кметът на Добрич Йордан Йорданов, зам.-кметът Елка Димова, общинският съветник Камелия Койчева, председателят на Обществения съвет Дарина Иванова, председателят на Училищното настоятелство Пепа Стоянова, гл. старшина Пенчо Трошев от Висшето военноморско училище в град Варна, бивши и настоящи преподаватели, родители и ученици.  


"През последните няколко седмици си задавам въпроса защо Първият учебен ден е толкова важен за нас. Ние българите имаме много празници и богата история, с която се гордеем, но от светските празници, сякаш деня, който очакваме с най-голямо нетърпение е Първият учебен ден. Защо е така? За мен отговорът е, защото 15 септември е ден на вярата в бъдещето. Още от Възраждането, днешният ден и 24 Май са светските празници най-близо до сърцето на българина. Замислете се, колко по-труден е бил живота тогава и колко по-голяма е била жертвата на родителите да пращат децата си на училище. Днес времената са други, но не мисля, че на нас съвременниците ни е много по-лесно. Днешното ни общество е загубило позитивизма и устрема от времето на Възраждането. Проблемът може би се крие в това, че все по-малко общуваме помежду си и споделяме. Предпочитаме да споделим пост или мнение във фейсбук вместо нещо важно с човека до себе си. Разговорът помежду ни е много важен. Затова призивът ми към вас днес е - нека да отделяме повече време за хората, с които сме всеки ден. Нека да отделяме повече време на децата си. Нека да си върнем общуването. Нека се вслушваме! Нека се вслушваме в родителите си, нека се изслушваме помежду си, нека се вслушваме в децата и най- важното да слушаме учителите. Все още имаме какво да научим от тях.”, каза в тържественото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов.  Той пожела на децата да са любознателни и да задават много въпроси, а на всички родители и учители – да имат отговорите. 



Учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий" поздравиха своите учители, съученици и гости на тържеството със стихотворения, песни и танци.