100 първокласници прекрачиха за пръв път училищния праг в община Каварна

С много трепет и вълнение днес 100 първокласници в Община Каварна за пръв път прекрачиха прага на класната стая.

100 първокласници прекрачиха за пръв път училищния праг в община Каварна

Всички учители и ученици отпразнуваха своя първи учебен ден с много песни, танци и стихотворения.



На тържествата на ОУ „Йордан Йовков“, СУ „Стефан Караджа“ и ПЗГ „Климент Арк. Тимирязев“ присъстваха кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.- кметът Митко Недев, секретарят на Община Каварна Дарина Колишева, Любов Киорогло – отдел „Духовни и социални дейности“, общинският съветник Йордан Стоянов, директорът на Историческия музей в Каварна Пенко Георгиев, директори на детски градини, членове на училищни настоятелства, учители, ученици и родители.

„Поздравявам Ви по повод първия учебен ден. Ден, в който училищният звънец събира отново в училищния двор стотици усмихнати очи, устремени към дома на знанието! Ден, изпълнен с много емоции, трепет и вълнение. Това е денят, в който всички ние се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет.“, отправи стоя поздрав госпожа Нина Ставрева.

Днес с мил спомен от училището и първия учебен ден се присъединиха към празника бивши ученици на ПЗГ „Климент Арк. Тимирязев“, които за пръв път са прекрачили прага на училището преди 60 години.