Стоян Господинов е новият Почетен гражданин на Добрич

Главният художествен ръководител на ПФА “Добруджа” Стоян Господинов тази година ще бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич, реши Общинският съвет днес.

Стоян Господинов е новият Почетен гражданин на Добрич

Стоя Господинов ще получи отличие за изключителния му принос за популяризиране на българския танц, музика и традиция в България и в чужбина.



Общинският съвет проведе тайно гласуване, предложението беше одобрено от 29 съветници, против и въздържали се нямаше. Освен това беше гласувано председателят на ХобиСклуб Иван Тодоров да получи Почетен знак на Община Добрич, което също беше прието с тайно гласуване и подкрепено от 30 съветници. 

За Почетен гражданин на Добрич тази година бяха номинирани председателят на ХобиСклуб в Добрич Иван Тодоров, поетът Драгни Драгнев, главният художествен ръководител на Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ Стоян Господинов и писателят Рада Въртунинска. 

Отличието на Стоян Господинов ще бъде връчено официално на тържествената сесия за празника на Добрич, която ще се проведе на 25 септември. Припомняме, че с грандиозен концерт ПФА "Добруджа" отбеляза 65 години от своето създаване на 13-и септември.