Благотворителен маратон събира средства за книги в Добрич

Благотворителен маратон “Чрез Спорт Към Знание” ще се проведе в градски парк “Свети Георги” в Добрич

Благотворителен маратон събира средства за книги в Добрич

Спортната инициатива се организира за първи път в града. Целта е всяка завършена обиколка от 400 метра на участник в градския парк да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. Така събраната сума ще е равна на броя обиколки, които са напрвили всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионалната библиотека “Дора Габе”. 


Благотворителният маратон "Чрез Спорт към Знание" ще се проведе на 29 септември в градски парк “Свети Георги”, детелината, в Добрич. Началото на проявата ще бъде дадено в 9 и ще продължи до 12 часа. За участие не е необходимо предварително записване, а само удобни маратонки и настроение в деня на събитието.


“Чрез Спорт към Знание” е общност, инициираща спортни мероприятия, които провокират хората да спортуват и помагат за благотворителни каузи. 

Благотворителният маратон се провежда три поредни години в Силистра. В него общо участие са взели 600 човека,  които са направили 5 571 обиколки. Благодарение на тях за три години са закупени 345 нови книги.