С шоу-мач и представяне на книга ФК „Добруджа“ отбелязва вековен юбилей

Първите бройки на изданието „100 години футбол в Добрич“, което е в ограничен тираж, вече са закупени

С шоу-мач и представяне на книга ФК „Добруджа“ отбелязва вековен юбилей

Продължава подготовката по отбелязването на 100-годишнината на футбола в град Добрич и ФК „Добруджа“. Кулминацията на тържествата са насрочени за 24 септември и ще съвпаднат с празника на града. От 13,00 часа в огледална зала „Нели Божкова” ще бъде представена книгата „100 години футбол в Добрич“, а от 17,30 часа на стадион „Дружба” любителите на популярния спорт ще имат възможността да проследят демонстративен шоу-мач. За участие в него са поканени славни ветерани на „Добруджа” и изтъкнати български футболисти от близкото минало, част от които са защитавали честта на България по време на незабравимото американско лято на Мондиала в САЩ `1994.



Колкото до юбилейната книга, която вече излезе от печат и е в ограничен тираж, тя е продължение на изданието „90 години футбол в Добрич“. Нейни автори са краеведът, журналист, публицист и спортен деятел Илия Кишишев и Петър Петров – главен редактор на Медийна група „Добруджа”. Информацията в книгата е допълнена и разширена със спомени на ветерани, деятели и е истински уникат. Печатното издание е събрало в повече от 200 страници историята на най-популярната игра - от зараждането на организираното спортно движение в града до наши дни. То съдържа богат снимков материал, статистика за класиранията, съставите и най-интересните мачове през годините, както и много интригуващи истории.

Цената на книгата „100 години футбол в Добрич“ е 35 лева и може да бъде закупена от офиса на радио „Добруджа“. Другата възможност за поръчка е чрез лично съобщение до Фейсбук страницата: „Радио Добруджа – Гласът на Добруджа”. За целта трябва да бъдат записани имена на получател, точен адрес или адрес на най-близък офис на куриерска фирма, телефон за връзка. От тази услуга са се възползвали осем от най-нетърпеливите читатели. Люпопитното е, че първите от тях са от София и Хасково, а двама от град Варна. Издателите имат готовност, при изчерпване на наличните количества от книгата, да отпечатат допълнителни екземпляри.