Димитър Цонков си извоюва право да представя България на Световната купа по стрийт фитнес

Добричлията впечатли легендата Йордан Йовчев, след като завърши пети в силен международен турнир в столицата

Димитър Цонков си извоюва право да представя България на Световната купа по стрийт фитнес

Добричлията Димитър Цонков ще има възможността да се изявява в турнира за Световната купа в набиращата все по-голяма популярност дисциплина – уличен фитнес, позната още като street уorkout. Добруджанецът си извоюва това право, след като впечатли с изпълненията си президента на родната федерация и легeнда на българската гимнастика Йордан Йовчев.


Това стана по време на силния международен турнир от програмата на състезанията по улични спортове "София ърбан зона спорт `2019". Д. Цонков завърши като вторият най-добре представил се българин в надпреварата при мъжете над 17 години, финиширал на пета позиция. С успех в дисциплината се поздрави родния национал Даниел Христов - световен шампион в лека категория и вицешампион в абсолютната дивизия за тази година. Той събра актив от 85 точки, за да остави след себе си в класирането победителя за Европейската купа Кир Кара /Украйна/ - 79 т., и световния първенец от Москва `2018 Сан Гоан /Франция/ - 54 точки. Първите двама в подреждането се сдобиха с квоти за директно участие във финала за Световната купа през декември в Хонконг.

Димитър Цонков ще защитава също родния трибагреник в азиатската държава, стана известно броени минути след края на турнира в столицата. Той е бил информиран за това лично от Йордан Йовчев, виждащ в добричлията качества на шампион и боец, който е в състояние да защити по достоен начин името на България в планетарния форум. За високото ниво на турнирните битки в София допринесоха и съдиите - всички от чужбина. На Д. Цонков, който е студент IV курс в Технически университет - Варна, не му остава нищо друго, освен да се подготви подобаващо за предстоящото сериозно изпитание и да оправдае гласуваното му доверие - без да отдава голямо значение на условията, при които тренира или му се обещава да получи в родния град!