За поредна победа се настройват „жълто-зелените“

На стадион „Дружба“ гостуват новаците от „Черноломец“ /Попово/

За поредна победа се настройват „жълто-зелените“

Втори домакински мач от началото на сезона в Североизточна трета лига ще изиграят днес футболистите на „Добруджа“. От 17,00 ч. на стадион „Дружба“ гостува състава на „Черноломец“ /Попово/, завърнал в третото ниво на футбола у нас след дългогодишно отсъствие. Мобилизацията в добричките редици е на необходимото ниво, а амбициите на всички в клуба са да се постигне поредна шампионатна победа и да се удържи лидерската позиция в класирането.


Не можем да си позволим отпускане или подценяване на съперника, защото „Черноломец“ се очертава като един от сериозните отбори в групата, разполагащ с опитни играчи. Надявам се да влезем концентрирано и мотивирано в мача, както и да не даваме инициативата на съперника. Постоянно заострям вниманието на нашите футболисти в този аспект, като стремежът е да не изпадаме в кризисни ситуации. Успеем ли да преодолеем спадовете в игрови план, това ще е един от положителните признаци за зрялост, сподели главният мениджър и ст. треньор в добричкия клуб Светослав Петров.

В допълнение той каза, че състезателите първо трябва да мислят за предстоящия двубой и едва след това за домакинството от 1/16-финалите в турнира за Купата на България срещу „Ботев“ /Враца/ на 25 септември. Освен, че съперника се състезава в „А“ група, той разполага и с доста по-голям бюджет от нашия. За мен е важно в тази надпревара футболистите да се забавляват и да преценим докъде сме стигнали в развитието си. След като в предния кръг беше отстранен тимът на „Локомотив“ /София/, играчите придобиха повече увереност, но от друга страна трябва да внимаваме, защото границата до литването в небесата не е толкова далеко, е позицията на Светослав Петров.

Програма за срещите от VI кръг в Североизточна трета лига – 21.09 /събота/, 17,00 ч.: Добруджа - Черноломец /П/, Калиакра - Светкавица, Шумен 2007 - Септември, Хитрино - Тополи, Ботев /Н. пазар/ - Суворово; 22.09 /неделя/, 17,00 ч.: Устрем /Д/ - Кубрат, Бенковски /Б/ - почива.