Добруджанци се разправиха с „Черноломец“

Галин Стоянов избухна и наниза четири гола в съперниковата врата за 5:0

Добруджанци се разправиха с „Черноломец“

Футболният отбор на „Добруджа“ не срещна особени проблеми и надделя с 5:0 срещу „Черноломец“ /Попово/ в среща от VI кръг на Североизточна трета лига. Благодарение на успеха добричлии се укрепиха на върха в класирането с пълен актив от 15 точки и голова разлика 17:4. В герой за „жълто-зелените“ в двубоя на стадион „Дружба“ се превърна Галин Стоянов. Младият нападател наниза четири гола в съперниковата врата, като спокойно попаденията му можеха да набъбнат. Таранът опъна мрежата още в 16-ата мин. след остър пас от ляво на Мартин Дичев - 1:0. Преди резултатът да бъде открит Кристиан Пешков принуди стража на гостите Радосвет Христов да избива със сетни сили в корнер. До почивката домакините продължиха да доминират и действията се развиваха основно в половината на състава от Попово. В 37-ата мин. Пешков можеше да попадне в прегръдките на съотборниците си, но след шутът му топката рикошира в защитник и се удари в гредата. 


И през второто полувреме добруджанци продължиха да играят с настроение и бяха по-настоятелни в атакуващ план. Предимството на „жълто-зелените“ бе материализирано в 55-ата мин., в която Г. Стоянов отклони елегантно коженото кълбо след пас от дясно на Пешков за 2:0. Офанзивният състезател оформи класическия резултат две минути по-късно, когато след бърза контраатака остана очи в очи с вратаря на „Черноломец“ и пусна топката край плонжа му. За 4:0 се разписа Кристиян Петков, който в 63-ата мин. получи дълъг извеждащ пас и прехвърли елегантно от около 20 метра Р. Христов. Точка на спора в 66-ата мин. с четвъртият си гол в мача сложи Г. Стоянов, който бе трудно удържим за гостуващите бранители. Нападателят засече прецизно флангово центриране на М. Дичев и заби топката неспасяемо под гредата за 5:0.

До края на двубоя добричлии създадоха още няколко отлични възможности за попадения, но оставиха емоцията да ги води и ги пропиляха с лека ръка. Минута преди последния съдийски сигнал тимът на „Черноломец“ остана с човек по-малко на терена, след като Димитър Стефанов получи директен червен картон. Очаква се победата да повиши настроението и самочувствието сред добричките футболисти преди 1/16-финалната среща за Купата на България срещу „Ботев“ /Враца/. Мачът ще се играе в празничния 25 септември – само ден след официалното честване на 100-годишнината на ФК „Добруджа“.