7-годишната Ванина от Студио „Сарандев“ с поредно отличие от конкурс

7-годишната Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, е получила своето пето отличие за тази година.

7-годишната Ванина от Студио „Сарандев“ с поредно отличие от конкурс

Отличните й певчески умения отново са направили силно впечатление, благодарение на които е спечелила втора награда от Международен конкурс за вокално изкуство "Морски звездички", който се е провел във Варна, съобщиха от Студиото. Ванина се е състезавала в първа възрастова група, която е до 7 години.



Журито е било от утвърдени професионалисти: Мими Иванова – председател,  Дамян Попов – поп изпълнител, Георги Янков – поп изпълнител и вокален педагог, Александър Андреев – председател на Съюза на артистите във Варна, Тома Езекиев - вокален педагог, избран чрез жребий.

В конкурса оценяването се е извършвало след приключване на изпълненията в съответната възрастова група. Участниците се били обявявани само по име, без да се дава информация за школата и вокалния педагог, за да не се влияе на преценката на журито.

В тазгодишното издание на Международния конкурс „Морски звездички“ участие са заявили около 90 млади поп изпълнители от цялата страна на възраст от 5 до 25 години. Имало е присъствие и на международни участници от Украйна и Румъния.

Организатор на събитието е Читалище "П. Р. Славейков 1928" – Варна.  Конкурсът се е реализирал с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд "Култура".