До три призови места достигнаха боксьорите на БК „Добрич“ в Сливен

Съдиите порязаха Ангел Диков на финала в кат. до 50 кг при юношите до 16 години

До три призови места достигнаха боксьорите на БК „Добрич“ в Сливен

На ринга в Сливен преминаха срещите от II заключителен кръг на държавното лично-отборно първенство за юноши /15-16 год./. Името на БК “Добрич“ между въжетата в града под Сините камъни защитаваха четирима състезатели, като трима от тях намериха място сред медалистите.



Трети в своите категории се наредиха Раим Сандев /48 кг/ и Бертан Исмаил /52 кг/. В полуфинални битки те отстъпиха съответно пред представители на боксови клубове от Сливен и София. Право да се боксира на финала в кат. до 50 кг си извоюва Ангел Диков, а негов опонет беше Шакир Тодоров от БК „Хасково“. Добричлията не само водеше равностойна битка, но и доминираше срещу съперника си, като това не беше видяно единствено от съдиите. Хората от спортната Темида присъдиха победа с 2:1 гласа за хасковлията, с което си навлякоха гнева на добруджанци.

Старши треньорът в БК „Добрич“ Стефан Петков каза, че неговият възпитаник е имал подчертано превъзходство, което е било отчетено и от голяма част от колегите му. За съжаление, съдийският фактор започва все по-често да играе съществена, но в много случаи нездравословна роля за развието на бокса, не само у нас, а и в световен мащаб. При това положение става много трудно да задържим младите момчета в тренировъчната зала и да ги мотивираме към максимална изява. Засега нямам проблеми с нашите състезатели, които учат в СУ „Г. С. Раковски“ и се подготвят по специална програма. Въпреки всичко, доволен съм от представянето на юношите, които имат добро бъдеще в бокса, сподели наставникът.

До края на годината пред състезателите от БК „Добрич“ им предстои участие в лично-отборните шампионати при учениците, младежите и мъжете.