Ученици от Добрич популяризират туристическите забележителности в града

Самуил, Снежана, Таня и Елис от Средното училище „Св. св. Кирил и Методий“ днес започват кампания #ОпознайДобрич

Ученици от Добрич популяризират туристическите забележителности в града

Целта е да бъдат популяризирани туристическите забележителности в града. Възпитаниците на преподавателите Саша Василева и Иванка Трифонова от учебното заведение ще запознават жителите и гостите с интересни факти от историята на обектите в Добрич. Учениците ще разпространяват и новата туристическа карта на областния град. Освен това ще призовават хората да си правят снимки пред забележителности и да ги качват в своя профил в социалните мрежи, където да напишат #ОпознайДобрич. 



Ученици от Добрич с кампания #ОпознайДобрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов присъства на откриването на кампанията, което направиха пред паметника на генерал Иван Колев. Той поздрави младежите за включването им в инициативата. Освен това в даденото начало на проявата гости бяха и ученици от 8Б  клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. 


Самуил и Снежана от 12 клас разбират за инициативата от своите преподаватели по История, които ги канят да вземат участие в проявата. Интересът им в тази област ги подтиква да се включат в приятното предизвикателство. 

Това не е първата подобна инициатива за Самуил. С младежкия клуб Интеракт - програма на Ротари клуб Добрич, през лятото те популяризираха монументалното и декоративно изкуство в града сред младежите чрез едночасови екскурзии. 

Младежи от Добрич популяризират монументалното изкуство в града сред своите връстници

Относно туристическите карти, които младежите ще раздават, Самуил е убеден, че ще бъдат интересни за жителите и гостите на града. 

Снежана е категорична, че инициатива като тази ще допринесе градът да се опознае повече. Тя припомни, че православният храм „Св. Вмч. Георги“ е най-старата църква в Добрич, построена в двора на големия български възрожденец Иван хаджи Вълков. 


Таня и Елис от 11 клас също с удоволствие приемат да се включат в предизвикателството. Според Таня  има хора, които не знаят  подробности за културните обекти в града. Точно поради тази причина е хубаво Добрич да бъде популяризиран. Младежите ще спират хората и ще настояват да им дадат любопитна информация. 

“Включих се в тази инициатива, защото за мен Добрич е родното ми място”, сподели Елис. Тя желае хората да разберат, че Добрич е красив град със своите забележителности и да научат информация и факти, за да бъдат посещавани повече обектите. 

Кампанията #ОпознайДобрич ще продължи като опознай Добрич като град, като спортна дестинация и като културна дестинация. 

„ПОПИТАЙ МЕ ЗА ... ДОБРИЧ“ е инициатива на информационна агенция BGtourism.BG, с подкрепата на Община Добрич и Общинския съвет. В празничния ден гостите на града ще научават интересни факти не само за туристическите забележителности, но и от историята на Добрич.