„Добруджа“ приема „Ботев“ /Вр/ за Купата на България

По същото време в Балчик спорят отборите на „Спартак“ /Вн/ и „Левски“ /Сф/


„Добруджа“ приема „Ботев“ /Вр/ за Купата на България

Още неотшумели, емоциите от звездния мач между отборите на България и „Добруджа“ по повод 100-годишнината на организирания футбол в Добрич ще бъдат запълнени с нова порция спорти изживявания. В празничния за града 25 септември любителите на футбола ще могат да наблюдават срещата от 1/16-финалите в турнира за Купата на България между тимовете на „Добруджа“ и „Ботев“ /Враца/.



Началният съдийски сигнал на двубоя ще бъде даден от 16,00 часа на стадион „Дружба“. Както е известно, „жълто-зелените“, които са водачи в класирането в Североизточна „В“ група, отстраниха в предния кръг у дома представителят на Втора лига – „Локомотив“ /София/.  Врачани от своя страна се класираха директно за тази фаза, тъй като се състезават в елитната група на страната. В този етап от традиционната надпревара се играе един мач, в който трябва да се излъчи победител. При равенство в редовното време се назначават две продължения от по 15 минути, а при ново такова се пристъпва към изпълнение на дузпи.

По същото време на стадиона в Балчик една срещу друга се изправят единайсеторките на „Спартак“ /Варна/ и „Левски“ /София/. „Соколите“ играят официалните си срещи в Белия град, тъй като стадион „Спартак“ в морската столица е в ремонт.

Отборът на „Черноморец“ /Балчик/, придобил също право да се състезава в 1/16-финалите за купа „България“, приема у дома „Витоша“ /Бистрица/. Мачът ще се състои утре /26 септември/ край морето и е с начало 18,00 часа.