Равностойни на „Ботев“ /Вр/ до почивката бяха добричлии

Гостите надделяха с 4:0, Валери Божинов спечели симпатиите на публиката на стадион „Дружба“

Равностойни на „Ботев“ /Вр/ до почивката бяха добричлии

Футболният отбор на „Добруджа“ отпадна от турнира за Купата на България, след като в 1/16-финален мач отстъпи на собствен терен с 0:4 пред „Ботев“ /Враца/. Добричлии бяха равностойни на съперника от елитната група да страната до почивката, когато действията се развиваха предимно в централната зона на терена и липсваха чистите голови положения пред двете врати.


За съжаление второто полувреме започна по злощастен начин за „жълто-зелените“, които в 47-ата минута се оказваха догонващи в резултата. Името си сред голмайсторите за гостите записа Мирослав Будинов. Таранът се възползва от неуверена намеса на добричкия страж Димитър Илиев, който не успя да улови добре топката, която отиде в краката на нападателя и той се разписа за 0:1. Въпреки негативното развитие, домакините на два пъти можеха да се върнат в мача и да възстановят интригата. И в двете ситуации бе замесен младият нападател Галин Стоянов. В 49-ата мин. той остана очи в очи срещу вратаря на врачани, който изби топката с крак и не позлови тя да навести мрежата. При идентична ситуация в 52-ата мин. Г. Стоянов отново се засуети и не можа да оползотвори предоставилата му се голова възможност.

В ответната атака опитните състезатели на гостите в предни позиции обаче не сгрешиха, като комбинация в нак. поле между Петър Атанасов и Будинов, завърши с второ попадение за последният. Класическото 3:0 в 60-ата мин. оформи Даниел Генов, а точка на спора в 73-ата сложи Петър Атанасов. 

На терена през втората част за врачани се появи Валери Божинов. Преминалият през „Манчестър Сити“, „Ювентус“ и куп други елитни отбори нападател, спечели аплодисментите и симпатиите на зрителите на стадион „Дружба“. Между двете полувремена той отдели повече от пет минути от времето за разгрявка, за да се снима с децата, които връщат топките, както и с други свои привърженици в юношеска възраст.

В интервю след мача той сподели, че независимо, че е живял няколко месеца в Добрич и е тренирал в школата на „Добруджа“, няма ярки спомени, защото е бил твърде малък. Очарован съм от отношението на хората към мен и им благодаря за показаното уважение. Пожелавам на клуба и на града успехи в бъдеще, както да се изкачи до най-високото ниво у нас, защото Добрич е футболен град и заслужава да спори с най-добрите, изтъкна В. Божинов.     

„Добруджа“ игра в състав: Д. Илиев, Ив. Вихренов, М. Венков, М. Дичев, Г. Топалов, Т. Паланков, Д. Кадир /70 -  Ал. Георгиев/, С. Митев, Г. Стоянов, Ан. Вълчев /46 - Ян. Андреев/, Кр. Пешков /56 - Кр. Петков/.