Творческата година в НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ започва на 1 октомври

На 1 октомври стартира новата творческа година за школите и самодейните състави при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ - гр. Добрич.

Творческата година в НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ започва на 1 октомври

Разнообразната гама на Читалището е обогатена с разкриването на няколко нови форми.



Вокално-инструментална формация за градски шлагери „Добрич”, Дуо „Валмас” и Читалищен хор „Добрич” вече започнаха своя репетиционен период и концертна дейност. От тази есен Читалището е дом и на Състав за патриотични песни „Армеец“. Формациите набират и нови изпълнители.

Текат записвания и за желаещите да посещават дългогодишните школи на културния институт: Езикова школа с включено изучаване на английски и немски език, Музикална школа с класове по китара, цигулка и пиано, Школа по изобразително изкуство, Театрална студия „Зорница”, Компютърна школа, Детска танцова школа „Хорце”. Успешната си работа продължават и двете школи, разкрити през 2018 година – Школата по програмиране и Школата по минералогия към „Център по минералогия и спелеология“.

Няколко са новите форми, които започват работа през новия творчески сезон, а именно: Школа по Български език и литература, Школа по Математика, Школа по уеб програмиране и Школа за вокално пеене „Супернова“.

Особено внимание заслужава и Центърът за духовно развитие и подпомагане „Млади възрожденци“, който има за цел да осигури полезно и занимателно прекарване на времето на децата извън училище.