Над 4 000 лева са събрани от благотворителния маратон в Добрич

624 човека днес взеха участие в благотворителния маратон "Чрез спорт към знание", който се проведе в градския парк "Свети Георги".

Над 4 000 лева са събрани от благотворителния маратон в Добрич

Малки, големи, майки с колички и участници с домашни любимци направиха общо 4 110 обиколки. Децата, включили се в маратона, бяха около 200 на брой. 




Така събраната сума, която ще бъде за закупуване на книги за Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич, е 4 110 лева.

Припомняме, че спортната инициатива се организира за първи път в града. Целта беше всяка завършена обиколка от 400 метра на участник в градския парк да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. Така събраната сума е равна на броя обиколки, които напрвавиха всички участници.

Най-малкият регистриран участник в маратона е Дилян Иванов, който е на два месеца и половина. В детска количка, придружен от своята майка, той взе участие в благотворителната инициатива. Най-възрастният участник е 80-годишният Манол Манолов, а най-неуморен състезател - Ивелина Калчева, която направи 72 обиколки по 400 метра.