Пеньо Пенев е на финалната права за световното в Чили

Карате клуб „Самурай“ е домакин на турнира за купа „България“ в Кранево

Пеньо Пенев е на финалната права за световното в Чили

В заключителната фаза от подготовката си за световното първенство по карате за младежи до 21 години е състезателят на СК „Самурай“ Пеньо Пенев. Добричлията е включен в националния тим, който ще защитава името на България в планетарния шампионат в Чили. Възпитаникът на местната школа е единствения роден каратека, който ще демонстрира умения в дисциплината "ката".



Пеньо се намира в много добро спортно-техническо и физическо състояние, което само по себе си носи оптимизъм и положителни нагласи. До момента за участие в първенството в неговата категория са се записали 30 състезатели, а до самият старт бройката със сигурност ще набъбне до стотина каратеки. Нашият представител ще отпътува за Южна Америка на 19 октомври, сподели сенсей Димитър Христов – президент и старши треньор в СК „Самурай“.

Известно стана още, че добричкият клуб ще домакинства на последното сериозно изпитание от вътрешния календар на БНФК за 2019 г. – турнира на Купата на България. Право на участие в надпреварата имат състезатели от всички възрастови групи. Разпределението на призовите места и медалите ще стане на 9-10 ноември в спортната база на комплекс „Аквалайф“ в Кранево.