Започна интерактивната игра „Търси се Добруджа“

Днес започна интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“, която е продължение на „Търси се България“, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март.

Започна интерактивната игра „Търси се Добруджа“

Интерактивна игра създадоха ученици от Добрич


Играта има състезателен характер и е посветена на Деня на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/екип от приятели, членове на семейства и класове. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионалната библиотека „Дора Габе“, Художествената галерия в Добрич, Музеят в Градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметникът „Йордан Йовков“.

Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound - безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да бъдат сканирани, за да се видят въпросите, на които трябва да се отговори. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.

Резултатите и победителите ще бъдат обявени на 31 октомври, а наградата, осигурена от Община град Добрич,  е образователна екскурзия.

Отборът, дал най-верни отговори, ще бъде обявен за победител.

Снимка: Светослав Караиванов