Шихан Явор Дянков проведе семинар по приложно карате с млади спортни таланти от Добрич

Световноизвестният майстор по бойни изкуства Шихан Явор Дянков проведе семинар по БУНКАЙ КАРАТЕ ДЖУЦУ с деца от спортните клубове „Вълк”, „Сейкен” и "Академия за бойни изкуства ЦАНЕВ" в Добрич.

Шихан Явор Дянков проведе семинар по приложно карате с млади спортни таланти от Добрич



Той представи пред 30 млади каратеки и техните треньори различни техники на самозащита, които произтичат от ката и как всяко движение може да бъде и блок и ключ. Децата се запознаха и с прехода и развитието на карате в 30-минутна лекция, водена от Шихан Дянков.

Това е третото му посещение в Добрич по покана на сенсей Стоян Димов от СК „Вълк”, в предишните години той е водил изпитите на младите състезатели. 


Шихан Явор Дянков е председател на Българската Шотокан Карате-до Федерация, която от 1990 година е член и официален представител за България на Японската Карате Асоциация (J.K.A.).   Председател е на Българската Джу-джицу Асоциация , която от 1989 година е член и официален представител за България на Световната Джу-джицу Федерация (W.J.J.F.) и Световната Джу-джицу и Кобудо Организация (W.J.J.K.O.). През 2000 година на Европейски конгрес към Японската Карате Асоциация, състоял се в Англия, е избран единодушно за Председател на Карате федерациите, членуващи към Японската Карате Асоциация на Балканския полуостров. Същата длъжност заема и като Председател за Балканските и Прибалтийските страни на Световната Джу-джицу Федерация и Световната Джу-джицу и Кобудо Организация от 2012 година.

Спортен клуб „Вълк” и Академията за бойни изкуства „ЦАНЕВ" в Добрич набират нови членове. Бъдещите каратеки могат да се запишат всеки делничен ден от 18 часа в актовата зала на бившето СОУ „Дора Габе”.