Инициатива „Бягай с мен“ ще се провежда всяка неделя в Добрич

Екипът на „Чрез Спорт към Знание“ е инициатор на мероприятие под надслов „Бягай с мен“

Инициатива „Бягай с мен“ ще се провежда всяка неделя в Добрич

Идеята на инициативата е да се събират хора със спортни интереси, които заедно да бягат всяка неделя в градския парк „Свети Георги“ и това да се превърне в традиция за тях.


Трасето, което включилите се в предизвикателството трябва да пробягат, е 2.5 километра. Всеки от присъстващите сам ще определя колко обиколки да направи, а мероприятието няма да бъде със задължителен характер. Всяка неделя хората със спортен дух индивидуално ще могат да решават дали да се включат в инициативата „Бягай с мен“.

Тази неделя, 6 октомври, мероприятието ще започне от 9 и ще продължи до 10 часа в градския парк „Свети Георги“. Сборният пункт ще бъде от павилиона за фреш на детелината. Идеята е събитието да се организира докато времето позволява. За улеснение всяка тренировка ще бъде обявявана с отделно събитие във фейсбук. Организацията на спортната проява е доброволна, а участието – безплатно.


Припомняме, че миналата неделя в градския парк се проведе благотворителен маратон “Чрез Спорт Към Знание”, на който 624 участници направиха 4 110 обиколки. Целта беше всяка завършена обиколка от 400 метра на човек да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. 

Събраната сума от 4 110 лева ще бъде използвана за закупуване на книги за Регионалната библиотека “Дора Габе” в Добрич.