Йордан Апостолов: Да върнем гражданите в управлението на Добрич

Кандидатът за кмет на Община Добрич Йордан Апостолов, подкрепен от НФСБ /АБВ, ЗС „Ал.Стамболийски”, ЗНС/, иска гражданите да могат активно да участват в управлението на Добрич.

Йордан Апостолов: Да върнем гражданите в управлението на Добрич

 Той е категоричен, че общественото мнение е от изключително значение и всеки градоначалник трябва да се съобразява с него.



Защо решихте да се кандидатирате за кмет на Община Добрич?

Мисля, че през годините, в които съм работил, съм работил и за Добрич, независимо че не съм бил в политиката. Сложил съм някакъв отпечатък със своята дейност в този град и мога с основание да претендирам, че имам нужните качества и умения да се включа в тази битка, за да можем да живеем в един по-добър град и да чувстваме нашите деца до нас, а не далече от нас. Градът е една динамична структура. Ако някой смята, че може да начертае програма, която да следва изцяло, без  тя да търпи отклонения и изменения, жестоко се лъже. Градът е живо същество и всеки управленец трябва да чувства  пулса на събитията, за да може да вземе правилното решение. Ние, заставайки пред гражданите на Добрич, за да получим тяхната оценка, сме начертали някакъв път на развитие, с който  да покажем на хората, че можем да им предложим по-добри неща. 

По какъв начин можете да бъдете полезни на гражданите, за да се чувстват те по-близо до своите управляващи на местно ниво?

Ние ще се грижим повече за гражданите, ще сме по-близо до тях. Не искаме да стоим изкачили десетте стъпала на сградата на общинската администрация и да ги забравим ниско долу. Гражданите трябва да бъдат чути, да бъдат върнати в управлението. Те са пулсът на събитията и ние трябва да ги призоваваме да бъдат заедно с нас във всичко. И в правенето на проекти, и в разпределянето на отговорности, и  чрез домовите съвети и представителите им в жилищните блокове. Ние трябва да имаме пряк контакт с тях за всичко, което се прави, а не да чакаме да изригне някакъв проблем и да чуваме техните вопли в медиите и в социалните мрежи.

Как смятате да осъществите тези си идеи на практика?

Това ще се осъществи чрез обществен съвет, който ние искаме да сформираме. В него гражданите, които ни избират и ни поставят отговорностите, ще могат свободно да комуникират с нас, а не да чакат да им бъде резолирано определено заявление или молба за среща с представителите на управлението на града. Нашата идея е всеки човек от общинската администрация да бъде гид за гражданите, така че те да могат максимално бързо да получат отговор на своето запитване или нужните им документи. За да са близо те до нас и ние до тях, искаме и да въведем приемно време всеки ден за по един час. В противен случай хората трудно достигат до местното управление.

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!