Набират кандидати за приемни семейства

Областният екип по приемна грижа към Община Добрич обявява прием на документи за набиране на кандидати за приемни семейства в общините Добрич и Добричка по проект „Приеми ме 2015”.

Набират кандидати за приемни семейства

С приоритет ще се приемат документи на кандидати, които желаят да се грижат за деца с увреждане, деца от 0 до 3 години и от 3 до 12.



Ще се приемат и заявления на кандидати, които желаят да се грижат за две деца в семейството си.

Проучването и оценката на възможностите на желаещите да предоставят социалната услуга „Приемна грижа“ продължава до  четири месеца. Всички професионални приемни семейства се назначават на граждански договор и са финансово обезпечени в периода, в който полагат грижи за приемно дете.

Всеки желаещ да кандидатства или да получи повече информация, може да се обърне към Областния екип по приемна грижа на адрес ул. „Независимост” 7,  етаж 11 или етаж 7, стая 703. 

За контакти: Даниела Иванова, началник на Областния екип по приемна грижа, тел. 0895/632524.

Община Добрич работи по проект „Приеми ме 2015” от 2016 година, а дейностите се осъществяват на областен принцип. Проектът се финансира от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.