Ликовете на Левски и Ботев красят чиновете в Земеделската гимназия в Генерал Тошево

Учениците от Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в град Генерал Тошево учат на чинове с ликовете на велики писатели, поети, революционери, славни български владетели и личности, свързани с българската история.

Ликовете на Левски и Ботев красят чиновете в Земеделската гимназия в Генерал Тошево



Идеята образите на възрожденците да бъдат сред децата не е спонтанна, споделя директорът на Земеделската гимназия Кристияна Иванова. „Винаги съм искала по някакъв начин децата да почувстват по-близо поетите, писателите, възрожденците и от там тръгна идеята. Все още не мога да кажа дали е добра, но виждам пламъка в очите на децата и това за мен  е най-важно”, сподели тя. 


Ефектът е постигнат – децата са по-мотивирани и с гордост прекрачват училищния праг. „Образите на писателите в действителност ни помагат в часовете, защото се чувстваме все едно те са сред нас”, заяви деветокласникът Иван Йорданов.  


Положителната промяна у децата наблюдават и техните родители. „Детето отива с настроение на училище, при такава красота няма как да не опазят всичко, което е създадено с толкова много любов за тях. Също така у тях се запазва чувството на родолюбие”, сподели Галина Желязкова, която е майка на единадесетокласничка от гимназията. 


Всъщност не само чиновете в кабинета по литература са с нов и с неповторим облик. Училището свети след пълна реконструкция, осъществена с европейски средства и е снабдено и с най-модерната база за образователния си процес.