Първа точка пропуснаха да измъкнат юношите до 15 години

Добруджанци отстъпиха с 1:3 у дома пред връстниците си от „Локомотив“ /Пд/

Първа точка пропуснаха да измъкнат юношите до 15 години

Юношеският тим до 15 години на ФК „Добруджа“ не успя да се възползва от домакинството си и да запише първа точка за сезона в Елитната група на страната. В мач от VIII кръг избраниците на треньора Павлин Тодоров отстъпиха с 1:3 пред връстниците си от „Локомотив“ /Пловдив/.



Макар че нямаха кой знае какво игрово превъзходство през първото полувреме, гостите достигнаха до гол в 16-ата минута на двубоя и поведоха с 0:1. Именно при този резултат двете единайсеторки се оттеглиха за почивка. През втората част „жълто-зелените“ излязоха преобразени на терена с изкуствена трева до стадион „Дружба“ и осъществиха териториален натиск. Той се увенча с успех в 50-ата мин., в която Радослав Калев получи дълъг извеждащ пас, преодоля двама съперникови бранители и с хубав завършващ удар оплете топката в мрежата - 1:1. Вместо да използват психологическото си предимство, добричките таланти отново дадоха инициативата на съперника. Малко по-късно пловдивчани почакиха след точно изпълнен пряк св. удар, а десетина минути по-късно сложиха точка на спора след  шут на техен нападател от ъгъла на вратарското поле.

След двубоя П. Тодоров изрази съжаление от пропуснатият шанс възпитаниците му да достигнат поне до равенство. Определено негативните резултати от началото на сезона тежат, но днес пропуснахме реална възможност да вземем поне точка, която да подейства положително върху самочувствието на момчетата. Часове преди мача разбрахме, че няма да можем да разчитаме на вратарят Ивайло Димов, който има здравословен проблем, което също влияе върху неукрепналата психика на състезателите. За разлика от друг път проявихме характер и се върнахме в срещата. Но впоследствие допуснахме лековати грешки, които бяха наказани от съперника. Тъй като още в сряда /9 октомври/ ни предстои гостуване на „Славия“, трябва да си извадим съответните изводи и да се подготвим по най-добрия начин за мача, сподели младият наставник.