Добричлии могат да проверят познанията си по български език и правопис

На 16 септември (петък) жителите на Добрич ще имат възможност да тестват своите знания по български език и да получат безплатна консултация. От 10.00 часа на естрадата на площад „Свобода“ всеки ще може да провери доколко владее правописните правила. Проявата се реализира с подкрепата на Община Добрич, съобщава организаторът на Националната кампания "Бъди грамотен" - Образователният портал Академика БГ.

Добричлии могат да проверят познанията си по български език и правопис

Есенният правописен маратон „Бъди грамотен“ тръгна от София вчера - на 8-и септември, Международния ден на грамотността. Стотици софиянци провериха своя правопис на първата проява от Есенния правописен маратон. За решилите тестовете без грешка имаше награди и грамоти.


 

Правописният маратон продължава с прояви в Пирдоп, Добрич, Шумен, Димитровград и Пловдив.

 

В Добрич желаещите да проверят познанията си по български език могат да сторят това точно след седмица, на 16 септември, от 10 часа, на естрадата на площад „Свобода“ в центъра на града.

 

За три години в „Бъди грамотен“ са се включили близо 15 000 участници. Проведени са общо 80 състезания между ученици, студенти, между деца и родители. Проявата има за цел да поощри доброто владеене на българския книжовен език, съобщава Образователният портал Академика БГ.