С куп медали се завърнаха „самураите“ от Силистра

Надпреварата край река Дунав беше подготвителна за турнира за Купата на България

С куп медали се завърнаха „самураите“ от Силистра

Международен турнир по карате за купа „Дръстър“ се проведе в Силистра. Умения на татамито демонстрираха 176 състезатели от 7 до 18-годишна възраст, представители на 10 клуба. Сред тях имаше и солидна група участници от добричкия клуб „Самурай“, завоювали 5 златни , 10 сребърни и 19 бронзови медала. Благодарение на отличията добруданските каратеки се наредиха на трето място в комплексното класиране.



Със злато край река Дунав се окичиха Дея Иванова /до 10 години/ - ката, Давид Николов /до 12 год./ - ката, Валерия Панайотова /до 12 год./ - ката, Тулчан Мехмед /до 14 год./ - ката и Давид Николов /до 12 год./ - кумите в кат. до 35кг.

Надпреварата в Силистра беше подготвителна за младите състезатели от страната преди участието им в турнира за Купата на България. Домакин на състезанието от вътрешния календар на БНФК е именно СК „Самурай“ и ще се състои на 9-10 ноември в спортната база на комплекс „Аквалайф“ в Кранево.

От треньорският щаб в добричкия клуб останаха доволни от демонстрираната форма от младите таланти, на които до началото на ноември им предстои упорита работа за изчистване на грешките, за да се поздравят отново с успех в последното важно състезание за 2019 г.