Възпитаничките на Веселин Марков се целят в призовите места в Ботевград

Боксьорките на „Добруджа“ атакуват върха и в двете възрастови групи на шампионата

Възпитаничките на Веселин Марков се целят в призовите места в Ботевград

В „Арена Ботевград“, в едноименният град, днес в късния следобед стартират битките от държавния лично-отборен шамионат за жени и девойки /до 18 год./. Старши треньорът в БК „Добруджа“ Веселин Марков разчита на три състезателки, които са амбицирани да атакуват медалите.


С най-сериозен стаж сред тях е Златислава Чуканова, която ще участва при жените в олимпийската категория – до 51 кг. Това не е случайно, тъй като напоследък тя има успешни изяви не само в състезанията от вътрешния календар, но и на международния ринг. Групата се допълва от девойките Дилек Серветова и Мила Жечева. И двете добруджанки ще кръстосат ръкавици в кат. до 54 кг, като дори съществува вероятност да се изправят една срещу друга на финала в категорията.

Наставникът на добричките момичета каза, че на база конкуренцията и формата на избраничките му, очаква поне две от тях да се наредят на призовите места. Състезателките нееоднократно са показвали, че притежават качества и потенциал, като при необходимата концентрация от тяхна страна едва ли ще срещнат сериозна конкуренция на ринга в Ботевград, е обнадежден Веселин Марков преди началния гонг.