Отбори от „А“ и „Б“ група в тениса на маса се срещат в Албена

Опитни майстори от България и Румъния също ще демонстрират умения край морето

Отбори от „А“ и „Б“ група в тениса на маса се срещат в Албена

За поредна година в КК Албена ще се проведат срещи от държавния календар на федерацията по тенис на маса. От 15,00 ч. утре в едноименната спортна зала край морския бряг умения с малката топка ще покажат отбори-участници в първенството на България за Северните „А“ и „Б“ групи.



В елитната дивизия личат имената на тимовете на: "Етър" /В. Търново/, "Мадлен - Радио 999" /София/, "Комета Плюс" /Луковит/, "Академик 2001" /Свищов/, "Тетрон" /Плевен/, "Корабостроител 92 - II" /Варна/ и "Боровец - II" /Г. Оряховица/. А във втория ешелон се състезават съставите на "Роса 1" /Попово/, "Белун" /Козлодуй/, "Камчия 2007" /Дългопол/, "Корабостроител - III" /Варна/, "Интерклуб 09"/Ловеч/, "Варна 2015" /МОЛ Варна/, "Лъки спорт 70" /София/ и „Габрово“.


Ден по-късно или в събота от 14,00 часа ще започне провеждащия се вече за шеста поредна година международен открит и ветерански турнир "Октомврийска Албена". Очакванията са надпреварата отново да събере ветерани от България и Румъния, както гости от Израел, Русия и Киргизстан, които ще се състезават в шест възрастови групи: 30-39, 40-49, 50-59, 60-67 и 67+години.

Домакините от Европейския курорт на спорта Албена предлагат прекрасни условия за игра и настаняване на всички участници и гости. Организаторите от спортен клуб "Дама купа" пък са осигурили безплатен вход и канят любителите на спорта от Североизточна България да се насладят на изявите на едни от най-добрите ракети на страната и тези от северната ни съседка.