Ученик и преподавател от ЕГ “Гео Милев” посетиха Европарламента в Брюксел

Кристиян Рачев от 12-и клас и преподавателят по Информационни технологии Мария Кирилова в Езиковата гимназия “Гео Милев” са посетили Европейския парламент в Брюксел, съобщават от учебното заведение.

Ученик и преподавател от ЕГ “Гео Милев” посетиха Европарламента в Брюксел

На посещението са присъствали едни от най-изявените ученици и учители в областта на технологиите, подбрани от различни национални състезания и форуми. Сред тях са били и двама студенти, завършили ПМГ „Иван Вазов“ в Добрич. Те са имали среща с еврокомисаря Мария Габриел.



Групата е разгледала три от сградите на европарламента, седяла е на местата на евродепутатите в най-голямата заседателна зала, разгледала е и различни експозиции. Освен това е посетила две лекции на българи, работещи към европейската комисия.

Посещението на Европарламента в Брюксел е било във връзка с европейската седмица на програмирането. Част от учениците са представили своите проекти пред българския еврокомисар, оглавяващ ресор „Цифрова икономика и цифрово общество“. Групата е присъствала на закриването на събитие под мотото „Generation Code: Born at the Library“.