Транспортна система с "умно" управление на светофарите изграждат в Добрич

На днешното извънредно заседание местният Общински съвет гласува Общината да кандидатства с проектно предложение „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“.

Транспортна система с "умно" управление на светофарите изграждат в Добрич

Изграждането на интелигентна транспортна система е част от инвестиционните мерки на проекта. Целта е  да се постигне подобряване на пропускливостта на кръстовищата и осигуряване на предимство на превозните средства на градския транспорт чрез "умно" управление на светофарите. Системата за управление на трафика ще променя циклите на 21 светофарни кръстовища с оглед натовареността им с превозни средства.



Проектът включва още обновяване на съпътстваща инфраструктура по бул. “Добричка Епопея”, нов подвижен състав  - електробуси, зарядни станции и трансформатор, система за управление на обществения транспорт и облагородяване на 30 спирки за обществен транспорт.

Общинският съвет прие докладната записка Община град Добрич да кандидатства с проектно предложение „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, по Приоритетна ос 1  „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ по процедура „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

След дискусия и уточняване на въпроси 26 общински съветници гласуваха “за”, двама с “въздържал се”, "против" нямаше.