Добруджанци излизат без кадрови проблеми срещу „Устрем“ /Д/

Очакванията са да се получи оспорван мач и празник на стадион „Дружба“ за любителите на футбола

Добруджанци излизат без кадрови проблеми срещу „Устрем“ /Д/

Лидерът в класирането в Североизточна трета лига – „Добруджа“ приема утре на стадион „Дружба“ четвъртият във временното подреждане състав на „Устрем“ /Дончево/. Началният съдийски сигнал на двубоя между съседите ще бъде даден в 16,00 часа. Очакванията са да се получи оспорван мач, който да задоволи изискванията на любителите на футбола от областта. Подобна теза изказа и главният мениджър на „жълто-зелените“ Светослав Петров.



Това, че ще се изправим срещу по-опитен от нас тим, е безспорно. В обновеният отбор на Дончево, който няма нищо с предната година, личат имената на състезатели със стаж в професионалния футбол, а голяма част от тях са преминали през „Добруджа“. Хубавото при нас е, че нямаме кадрови проблеми и всички тренираха пълноценно през седмицата. В това число влиза централният нападател Галин Стоянов, пропуснал последното гостуване срещу „Хитрино“. Важното за мен е нашите млади футболисти да излязат пределно концентрирани и мобилизирани на терена, нещо, за което ги призовавам от началото на сезона. Целта ни е да прибавим три точки към актива си без значение от резултата. Излишно е да се нагнетява някакво напрежение, защото то не е от полза за никого. Вижда се, че с всеки изминал мач отборът трупа самочувствие и увереност, като изискванията ми към играчите в отделните двубои са еднакви. При гостуванията нещата определено се получават по-трудно, имайки предвид лошите теренни условия. Призовавам привържениците на футбола да дойдат на стадион „Дружба“, за да подкрепят любимците си, да стане празник и нека по-добрият да победи, декларира Светослав Петров.

Програма за срещите от IX кръг в Североизточна трета лига - 12.10 /събота/, 16,00 ч.: Добруджа - Устрем /Д/, Септември - Хитрино, Тополи - Бенковски; 13.10 /неделя/, 16,00 ч.: Суворово - Светкавица, Кубрат - Шумен 2007, Черноломец /П/ - Ботев /Н. пазар/, Калиакра - почива.