Надежда Петкова: Бизнесът в Добрич има нужда от подкрепа

"Много искам да направим Добрич град, който да бъде измежду най-добрите. Няма как един кмет да привлича инвеститори, ако не подкрепя работодателите, които създават условия, нови фабрики, нови работни места, ако до индустриалните обекти липсва инфраструктура".

Надежда Петкова: Бизнесът в Добрич има нужда от подкрепа

Това заяви кандидатът за кмет от местна коалиция ГЕРБ СДС Надежда Петкова на среща с колектива на завод „СТАРТ“. Тя представи програмата си за управление, акцент в която е подкрепата за бизнеса в града.




„Искам да създам нормални условия за работещите и за тези, които инвестират в нови фабрики. Защото това е пътят да търсим развитие на града. Защото, ако няма работодатели, които да създават тези работни места, да подобряват условията на труд, да искат да разширяват и да правят дори и социални проекти, ние няма как да търсим възможно развитие на целия ни град. Аз съм тук заради тях – за това, че те ми делегираха доверие. Затова, че премиерът Борисов видя в мен човека-експерт, човека-професионалист, който може да застане и да каже, че искаме нови възможности за града ни, нови междублокови пространства, детски площадки. Но, ние искаме улици. Искаме и повече – експортно ориентираните фирми да имат възможност за транспортна логистика. Аз ще действам по-смело. Ще работя за това да подобрим тази логистика и пътят Добрич-Варна да бъде скоростен, да има мост Силистра-Кълъраш. Така че, наистина да създадем коридор и този регион да бъде съживен“, заяви Надежда Петкова.

През последните години липсваше подкрепа за бизнеса в Добрич отстрана на Общината, заяви Веселин Велев – кандидат за общински съветник от ГЕРБ (СДС). „Затова застанахме зад г-жа Петкова, защото я познаваме добре, знаем нейната енергия, нейната упоритост. Тя е изключителен експерт с много богат опит, натрупан през годините. Благодарение на нейната работа, опит и знания през последните години успя да привлече над 200 млн. лв., но не за Добрич, а за други градове. Затова искаме да дойде да работи за Добрич, за да може нашият град да влиза в хрониките не само с разкопаните улици, но и с нещо позитивно“, заяви Веселин Велев.

Галин Господинов- кандидат за общински съветник от ГЕРБ (СДС), съобщи, че работодатели в Добрич застават зад Надежда Петкова и избора й за кмет. „Защото, това, което през последните години се случва, не ни допада. Ако не се вземат спешни мерки, ние няма да можем да развиваме нормален бизнес, тъй като хората не желаят да живеят в такъв град и го напускат. Трябва да се направи нещо. Затова бизнесът се обедини и започна да търси с кого да се реализира този проект. Категорично решихме, че трябва да се партнира с ГЕРБ, с човек, който е можещ и знаещ. В лицето на Надежда Петкова ние виждаме такъв човек. С подкрепата ни бизнеса и на целия град тя може да направи различен начин на управление“, подчерта Господинов.


Програмата на Надежда Петкова предвижда в Западна индустриална зона, да се изгради нова професионална гимназия, в която ще се преподават и компютри, и езици, но децата ще могат и да работят в практиката си. Ще могат да знаят че трябва да се трудят, за да могат утре да са желани от местния бизнес. По този начин ще се надгради развитата образователна инфраструктура в Добрич.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!