Тестват електрическия автобус “Solaris“ по градската линия 111 в Добрич

Тестват електрическия автобус “Solaris“ по градската линия 111 в Добрич
Демонстрацията ще се проведе на 15 октомври от 13.00 часа в Депото на общинското дружество „Градски транспорт“. Електрическият бус в продължение на няколко дни ще бъде тестван по градската линия 111.

Solaris Urbino 12 е 12-метров нископодов автобус, произведен от компанията Solaris Bus & Coach. Началото на неговото производство е през 1999 г. През 2010 г. е произведена хибридна версия на автобуса, от 2013 г. е произведена версия, която се движи изцяло на електричество.


Електрическите автобуси са изградени на базата на Solaris Urbino 12. Иновативна система за електрическо задвижване гарантира по-ниски експлоатационни разходи. Електрооборудването е разположено на покрива на автобуса. Видът на батериите, с които е оборудван автобусът, зависи от изискванията на операторите. За зареждането на батериите има специални станции за зареждане.


Solaris Urbino 12 Electric печели наградата Автобус на годината 2017 след сравнителен тест в Брюксел в оспорваната конкуренция на eBusco, Irizar i2e, Mercedes-Benz Citaro NGT и Van Hool Exqui.City 18 Electric. Наградата Автобус на годината се връчва всяка година от международно жури, в което членуват 22 специализирани издания от 22 европейск държави.


Община Добрич отправя покана към гражданите да посетят Депото и да се запознаят с възможностите на електрическия автобус „Solaris Urbino”. Организиран е транспорт, който ще тръгне в 12.30 часа от Паркинга на Общински младежки център „Захари Стоянов“.


Снимката е илюстративна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+