Представят арт инсталация, изработена в продължение на 360 дни, в 360 цвята в Художествената галерия в Добрич

Художничката Геновева Рогова ще представи творбите си в изложба в Художествената галерия на Добрич.

Представят арт инсталация, изработена в продължение на 360 дни, в 360 цвята в Художествената галерия в Добрич

Акцент в експозицията е инсталация, изработена в продължение на 360 дни, в 360 цвята. За творческия процес авторката споделя: „Всеки ден съм търсила нов цвят, за да направя един елемент - цветен кръг. Събраните цветни елементи могат да се подреждат в безкрайни конфигурации. Цветна игра...“. В изложбата са включени и принтове, в които изображенията са експонирани на светлината на Луната по време на лунно затъмнение.



Геновева Рогова е родена на 22 юли 1972 г. в град  Добрич. През 1991 г. завършва средното художествено училище „Цанко Лавренов” в град Пловдив с награда за дипломната си работа на името на Атанас Стайков. Завършва Националната художествена академия през 1998 г. със специалност „Графика“ при проф. Стоян Стоянов - Течи. Прави самостоятелни изложби в София и страната, участва в български и международни симпозиуми, общи изложби, биеналета и конкурси. От 1992 г. живее и работи в София. 

Изложбата ще бъде открита на на 17 октомври, от 17:30 ч. в Художествената галерия в Добрич. Тя ще продължи до 6 ноември.