МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Георги Петков: За мен Добрич е столицата на Добруджа

“Това което може и трябва да се направи за нашия град, да го направи този, който не бяга от отговорност. Затова аз не бягам от отговорност“. Това каза Георги Петков, кандидат за кмет за Добрич. По думите му в града има силно гражданско общество, и това че то не протестира не означава, че няма позиция за решението на най-важните проблеми по най-добрия начин.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Георги Петков: За мен Добрич е столицата на Добруджа

Георги Петков обясни, че програмата му е плод на усилията на специалисти и експерти. Кандидатът за кмет добави, че на многобройните си срещи с граждани те му сигнализират за проблеми свързани с градската среда. „Има значение какво се прави не само за следващите четири години от предстоящия кметски мандат, а за дълъг период от време. Установихме, че няма планиране за бъдещето на града“, поясни Петков. Като сериозен проблем изтъкна липсата на кадри, квалифицирани работници и експерти за бизнеса, здравеопазването, образованието и др. Кандидатът за кмет даде пример с лекарите в града, като обясни, че огромната част от тях са в пенсионна възраст и след няколко години Добрич ще остане без медицински специалисти.



„Аз съм добруджанец, кореняк. Свързани сме със земята и семейството. Свикнали сме в нужда да се опрем на приятелите и семейството. Затова разглеждам Добрич и добричлии, като едно семейство. За 30 години градът е намалял с над 30 000 души. От демографска криза сме заплашени с демографска катастрофа“, категоричен беше Георги Петков. По думите му само една силна икономика и повече работни места биха решили този проблем. „Повечето работни места ще създадат конкуренция, а тя ще доведе до ръст на заплатите. Ние сме най-големият зърнопроизводителен регион в България. Трябва да създадем преработвателна промишленост. Убеден съм, че инвеститорите ще бъдат заинтересовани за преработвателни производства в града ни. Ние вече сме водили разговори в тази насока“, каза Георги Петков. Според него е време да се спре с безпринципната продажба на общински имоти и да се върви към създаване на индустриални паркове.

„За мен Добрич е столицата на Добруджа. Добрич се намира не в края, а в началото на България. Близо сме до морски и речни пристанища, както и до съседите ни от Румъния, което ни прави атрактивни за иновативни производства. И в тази насока сме водили разговори. Имам решение за развитие на икономиката“, категоричен беше Петков. Той добави, че е недопустимо в Добрич да няма висше учебно заведение. „Младите хора са свежата кръв на едно общество. С образованието, което можем да дадем и перспективите младите хора те ще останат в града и ще работят в икономиката ни. Това е правилният път“, категоричен бе Георги Петков.

 

 


 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!