МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Приоритетите на Йордан Йорданов: Междублокови пространства, интермодален терминал и нов център

Междублоковите пространства и малките квартални улици са фокуса на програмата на кмета на град Добрич Йордан Йорданов, който се кандидатира за втори мандат.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Приоритетите на Йордан Йорданов: Междублокови пространства, интермодален терминал и нов център

Приоритетите на Йорданов са публикувани на сайта на кампанията yordanov2019.com.



Прави впечатление, че документът е изключително подробен и обхваща конкретни улици и квартали. След приключването на водния проект има свободен ресурс да се увеличат ремонтните дейности на кварталните улици.

От екипа на Йорданов подчертаха, че това е програма минимум и предстои тя да се допълва, като всеки гражданин може да даде предложения към програмата.  Освен инфраструктура, Йорданов посочва, че ще се продължи с изграждането на нови детски площадки. Целта е сега те да бъдат комбинирани, да има игрища за футбол и баскетбол.  По отношение на инвестициите, Йорданов припомня, че през изминалия мандат нито един инвеститор не е напуснал града, напротив, привлечени са нови, а някои са разширили и происводството си. Основен акцент в приоритетите му е създаването на Интермодален терминал на мястото на старото военно летище.

Работа по това е започнала още през 2016 г. като по думите на Йорданов към момента имат интерес руски и китайски инвесттитори. Транспортният и логистичен хъб ще създадат възможности за създаване на ново производство, както и разширяване на услугите. Важен акцент е и изграждането на нов център. Заради некачественото изпълнение и неподходящите материали, оставането на центъра в сегашния му вид е невъзможно. По думите на Йорданов вече се работи по конкретен проект.

  


 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!