МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Георги Петков: Добрич трябва да се управлява заедно с гражданите му прозрачно и ефективно

„Градският транспорт е един от основните елементи от градската среда. В добрич имаме три дружества, които оперират в градския транспорт, но само едно е общинско и то е с най-малък дял. С екипа ми смятаме, че на една от първите сесии на ОС то да бъде обявено за вътрешен оператор. Тази стъпка ще ни даде възможност за европейски средства за развитие на екологичен транспорт срещу нула лева от страна на Общината.“

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Георги Петков: Добрич трябва да се управлява заедно с гражданите му прозрачно и ефективно

Това каза кандидатът за кмет на гр. Добрич Георги Петков коментирайки проблемите на транспорта в града. Той обясни, че настоящият транспорт с микробуси не е нито удобен, нито ефективен. Според него в настоящия момент, ако трябва пенсионерите да си взимат карти за цялата градска мрежа, ще са им нужни три, заради трите различни оператора. „Ако сме с електробуси ще намалим разходите, а със спестените пари ще предложим дори напълно безплатни карти за пенсионерите, хората с увреждания и военноинвалидите“, добави кандидатът за кмет.



„Градската среда е изключително важна и трябва да се развива професионално. Нужно е Общината да се консултира с експерти – урбанисти, архитекти, инженери и др. Ние нямаме дори емблема на града ни. Липсват знакови елементи. Нямаме туристически продукт“, обясни още Георги Петков.

Според кандидатът за кмет трябва да се започне бързо с малки стъпки, с които да бъде подобрен животът на хората. Като генерален проблем за добричлии, според него е водата и цената й. „Ние имаме много добри специалисти в сферата. За 30 години във В и К са се сменили 16 ръководители. През последните години няма добричлия на върха на дружеството. Няма и представители на Общината в него. Процесите не могат да бъдат регулирани и консултирани, ако нямаме участие. Редно е Общината да има съучастие в дружеството“, каза Георги Петков. Според него, ако бъдат поставени водомери с дистанционно отчитане ще има по-висока точност в сметките и контрол.

Георги Петков обясни, че навсякъде хората споделят с него несправедливото определяне на такса смет. „Тя е решена на база квадратен метър. Ние сме категорични, че по-справедливо е да се начислява на принципа – замърсителят плаща повече.“

Кандидатът за кмет каза още, че до края на кампанията му предстоят много срещи с хора, които споделят истинските проблеми на града. „Клише е да се каже, че ще управляваме за гражданите на Добрич. Ние ще управляваме с гражданите на Добрич – максимално прозрачно и ефективно“, заключи Георги Петков.

 

 


 

 


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!