Добрич избра бира Argus Maestic за свой любим LIDL продукт

През изминалия уикенд жителите на Добрич имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl.

Добрич избра бира Argus Maestic за свой любим LIDL продукт

Над 2000 човека сe включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите.



Резултатите от гласуването определиха бира Argus Maestic за най-любим Lidl продукт на Добрич с цели 92% одобрение. Следват два продукта на второ място - бира Argus светло и сирене от краве мляко по БДС “Родна стряха” с по 88% одобрение. Третото място е за деликатесна шунка Dulano също с много висока оценка – цели 87%.

Клиентите на Lidl в на Добрич имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории - млечни, колбаси, сладоледи и бира.


Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Проучването е проведено по метода на т.нар. сляп тест (blind test), при който тестващите не виждат опаковките на продуктите и не разполагат с информация за марка или производител, за да може оценката им да бъде безпристрастна. Резултатите по продуктови категории показват, че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.

До месец ноември 2019 дегустации ще има във всички градове, в които има магазини от веригата, а допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите тук