В първа победа се целят волейболистите

„Добруджа 07“ излиза на старта на първенството в залата на „Пирин“ /Разлог/

В първа победа се целят волейболистите

Мъжкият волейболен отбор на „Добруджа 07“, който претърпя доста промени през лятаната пауза, започва новото първенство в Суперлигата с амбиции за успешно класиране и атака на медалите. На старта на шампионата избраниците на треньора Пламен Христов гостуват днес в Разлог на местния „Пирин“. Началният съдийски сигнал на срещата в зала „Септември“ ще бъде даден в 18,00 часа.



Официален дебют с екипа на добричлии ще направят шест от новите попълнения в състава. Останалите двама новопривлечени състезатели са познати на добруджанската публика, като те се завръщат в тима след кратки авантюри в чужбина. Касае се за възпитаникът на местната школа Жулиен Георгиев и Димитър Маринков. През паузата с „Добруджа 07“ се разделиха седем волейболисти, трима от които бяха с чужди паспорти. Тази година Пламен Христов ще разчита само на български състезатели, като прави впечатление, че сред картотекираните играчи има четирима преминали през ДЮШ на клуба.

Именно сплавта между опит и младост трябва да даде тласък за развитието на отбора, който за поредна година ще се стреми да е фактор в първенството на страната. Очакванията са високите цели и мотивация да бъдат проявени още днес на мрежата в Югозападна България. Независимо че домакините от Разлог, водени от Мирослав Живков, винаги са били костелив орех и играят на предела на възможностите си пред собствена публика, добричлии разполагат със сериозни аргументи не само в спортно-технически план, които трябва да способстват за достигане до положителен резултат.